22 березня в Міжнародний день води в УО «Білоруський державний університет транспорту» ASDEMO спільно з ГГТУ ім. П.О.Сухого провели зустріч-презентацію транскордонного міжнародного проекту «THEOREMS-Dnipro» (гідрометеорологічний і екологічний моніторинг транскордонного ділянки річки Дніпро), що фінансується Європейським Союзом в рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства «Білорусь-Україна».
Проект спрямований на підвищення ефективності системи моніторингу річки Дніпро і підвищення екологічної свідомості та ефективності комплексного управління транскордонними водними ресурсами річки Дніпро в Чернігівської та Гомельської областях.
Унікальність проекту полягає в тому, що станції моніторингу на території Білорусі і України будуть автоматизованими і енергетично автономними, розшириться список параметрів дослідження річки. Також буде створено спеціальну базу даних для зберігання інформації зі станцій, до якої матимуть доступ організації, задіяні в контролі і управлінні водними ресурсами.
Цей проект є пілотним і показовим і в разі його успіху досвід може бути застосований для інших транскордонних річок.

Міжнародний день води

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Pin It on Pinterest